четвъртък, 12 януари 2023 г.

                                        11.01. - Световен ден на думата "Благодаря" 

Учениците от ІІ Б клас, VІ клас и ІІІ група на ЦОУД усетиха магическата сила на тази вълшебна дума, като изработиха постери.

 




















сряда, 4 януари 2023 г.

 Национална телефонна линия 


Писмо МОН национална телефонна линия

 Коледно тържество

На 23.12.2022г по случай коледните и новогодишни празници се проведе състезанието "Талантино" в което взеха участие ученици, родители и учители. Всички много се забавляваха. 



















сряда, 21 декември 2022 г.

 

Коледари в училище


Днес 21.12.2022г коледари от детска градина "Еделвайс" с. Голеш поздравиха ученици и учители от училище. Госпожа Елена Янкова директор на училището поздрави малките коледари и ги дари с коледни торбички.








 ,,ЧЕТЯЩО ВЛАКЧЕ”, проведено с II и II класове

     На 12.12.2022г. през ,,Седмицата на четенето” второкласниците от II и II класове пътуваха от гр.Силистра до гр.Русе с ,, Четящо влакче”. Влаковата композиция включваше три пътнически вагона - ,, Стихотворения”, ,, Басни”, ,, Приказки”. За пътниците във всеки вагон имаше набор от книги, от които те четоха с удоволствие. Във въображаемото пътешествие се включи и майката на Шениз от II-Б клас, която прочете на децата любима приказка.

    Пристигайки в гр.Русе учениците се запознаха със забележителностите на града.

    Второкласниците си обещаха ново пътуване с ,, четящо влакче” и до други градове на страната, защото се убедиха, че четенето на книги води към познание и откриване на непознати светове.